Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto Turku 2020

Lähitoteutus: Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

HUOM! Koulutus on täynnä. Jos haluat, että sinuun ollaan yhteydessä seuraavan koulutuksen tiimoilta, olethan yhteydessä Sanna Olshiniin: sanna.olshin@starttivalmennus.fi tai 044 5005255. Seuraava toteutus alkaa Turussa viimeistään syksyllä 2021.

 

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka:

  • yrittäjä, joka työllistät 4-10 työntekijää
  • haluat toteuttaa koulutuksen aikana kehittämisprojektin, jonka avulla parannat yritystoimintasi tuloksellisuutta
  • kaipaat lisäoppia yritystoiminnan eri osa-alueiden johtamiseen

Johtamiskoulutuksessa opit tunnistamaan yritystoimintasi pullonkaulat. Saat lisäoppia erilaisista yritystoiminnan kehittämisen keinoista, kuten oikean hintatason määrittämisestä, tuloksellisesta myynnistä, hukan vähentämisestä ja vaikuttavatn asiakaspolun luomisesta. Koulutuksen aikana yrityksellesi laaditaan strategia ja toteutetaan kehittämisprojekti. 

Koulutukseen sisältyy Minä johtajana-DISC-analyysi (tästä laskutetaan 120€ + alv24%), joka on mainio työkalu oman johtajuuden kehittämisessä. Kouluttajinasi toimivat kokeneet yrittäjätaustaiset kouluttajat. Katso kouluttaja esittely täältä.

Lataa tulostettava ohjelma aikatauluineen tästä.

Tutustu Opetushallituksen Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon perusteisiin tästä.

yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Koulutuksen toteutus:

Koulutukseen sisältyy vuoden aikana 12 lähipäivää (klo 9-16) Turussa noin kerran kuukaudessa. Lähipäivien välissä toteutetaan yritystoiminnan kehittämisprojektia omassa yrityksessä.

6.11.2020 Koulutuksen aloitus (HUOM! PUOLIKAS PÄIVÄ klo 9-12). Koulutuksen sisältö, esittäytymiset, tutkintoasiat, Minä johtajana-DISC-analyysi. . Kouluttaja: Sanna Olshin

25.11.2020 Yritystoiminnan tavoitteet – strategiatyöpäivä. Yrityksen nykytilan analysointi ja tulevaisuuden ennakointi. Liikeidean kirkastaminen. Kehittämiskohteen valinta: Pullonkaulojen tunnistaminen. Tavoitetilan määrittäminen, strategia ja mittarit.

9.12.2020 Projektinhallinta ja johtaminen. Projektijohtamisen perusteet, mikä on projekti, miten onnistunut projekti syntyy: käynnistys, suunnittelu, toteutus,  valvonta ja päättäminen. Yrityksen tavoitteita ja strategiaa tukevan kehittämisprojektin  suunnittelu,  projektisuunnitelman laatiminen, liiketoimintatarpeet ja tausta, projektin nimeäminen, tavoite ja mittarit, osittaminen, rajaukset, resurssit (kustannusarvio), aikataulutus, riskit.

13.1.2021 Palvelumuotoilu. Kuinka viritän yritykseni kasvamaan? Vaikuttavan asiakaspolun rakentaminen. Ongelmakohtien korjaaminen. 

10.3.2021 Markkinointi ja viestintä. Viestinnän perusteet, sisäinen viestintä. Markkinoinnin perusteet: tavoite, kohderyhmä, kanavat. Markinoinnin suunnittelun perusteet. 

10.3.2021 Tuloksellinen myynti. Mistä raha tulee? Asiakaskohderyhmät: luokittelu, potentiaali, asiakaskannattavuus. Myyntiin keskittyminen, myyntiresurssien takaaminen, henkilöstön virittäminen myyntiin. Lisämyynnin mahdollisuudet. 

14.4.2021 Toiminnan tehostaminen. Tarjotaanko sitä mitä asiakas haluaa ja tarvitsee? Lisäarvoa tuottavien asioiden selvittäminen ja ymmärtäminen. Yli- ja alilaadun tuottaminen: riittävän laatutason selvittäminen. Tuotantoprosessin tehostaminen, hukan vähentäminen ja oikeisiin asioihin keskittyminen, mittaaminen. 

12.5.2021 Hinnoittelu. Katteen laskelminen ja oikean hintatason määrittäminen. Tuotteen kannattavuuden arviointi. Keinoja kannattavuuden parantamiseksi. 

16.6.2021 Pienen yrityksen talousjohtaminen. Tuloksellisuuden arviointi. Talousarvioin laadinta. Investoinnit.

19.8.2021 (HUOM! POIKKEUKSELLISESTI TORSTAI) Henkilöstötarpeen määrittäminen. Ulkoistaminen vai palkkaaminen. Henkilöstön motivointi. Osaamisen johtaminen.

15.9.2021 Lakipäivä. Tarjous ja sopimus. Hankinnat. Tietosuoja. 

13.10.2021. Kehittämisprojektien esittelyt.

10.11.2021 Arjen pyörittäminen. Oma työhyvivointi. Miten johdan itseäni? Mitä tehdä, kun aika ei riitä? Minä yrittäjänä ja esimiehenä: omat persoonallisuuden piirteeni ja minulle luontainen tapa toimia. Teenkö sitä, missä olen hyvä?Millainen on minulle paras tapa toimia yrittäjänä? Koulutuksen päätös: yhteenveto, palautteet ja todistustenjako.

(Lähipäivien sisältöön saattaa tulla tarkennuksia)

Koulutuksen aikana toteutetaan kehittämisprojekti omassa yrityksessä. Ei erillisiä kotitehtäviä, tenttejä tai opinnäytetyötä, vaan koulutuksen aikana laaditut oman yrityksen kehittämisaineistot toimivat näyttöaineistoina. Tutkintotodistus Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon suorittamisesta.

Hinta:

Koulutus on valtion tukemaa. osallistujan omavastuuksi jää vain 490€ (+ DISC-analyysi 120€ + alv24%). Koulutusmaksu laskutetaan koulutuksen alkuvaiheessa. Huom! Koulutukseen osallistuminen edellyttää esimiesasemaa. Henkilöstä voi olla palkattua, vuokratyövoimaa tai alihankkijoita. Tutkinnon suorittamisen jälkeen on mahdollista hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä , joka on arvoltaan 400 euroa. Yhteistyökumppanina tutkinnossa toimii paikallinen Novida ammattiopisto.

Ilmoittautuminen:

Mukaan pääsee 15 yrittäjää ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu Novidan sivujen kautta: https://novida.inschool.fi/browsecourses?school-id=11

Valitse listasta “Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto” paikkakuntana Turku. Klikkaa sen vasemman puolen + painiketta ja jatka ilmoittautumista ostoskorista. (Maksua ei makseta ilmoittautumisen yhteydessä, vaan se laskutetaan vasta koulutuksen alkamisen jälkeen).

Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. Ota yhteys Novidan oppisopimustoimistoon (oppisopimus@novida.fi) tai oman paikkakuntasi toimistoon.

 

Lisätiedot:

Koulutuksen sisältöön ja käytänteisiin liittyvät:
Sanna Olshin
044 500 5255
sanna.olshin@starttivalmennus.fi

Tutkintoon liittyvät asiat:
Johanna Beilinson
040 627 7010
johanna.beilinson@novida.ti

Tervetuloa mukaan koulutukseen!

Kouluttajaesittely

Sanna Olshin

Sanna Olshin

Toimitusjohtaja, yrittäjä, YTM
Sanna toimii tämän koulutuksen koordinaattorina ja yhteyshenkilönä. Sanna on erittäin kokenut kouluttaja, yrittäjä ja pk-yrityskentän asiantuntija. Hän on valmentanut lähes 20 vuoden aikana tuhansia eri elinkaaren vaiheessa olevaa pk-yrittäjää. Sannan vahvuuksia ovat yritysten tarpeiden tunnistaminen ja kehittämishaasteisiin vastaaminen.

Tarja Lindholm

Yrittäjä, DI
Tarjalla on omakohtaista kokemusta sekä prosessi-insinöörinä että ostopäällikkönä toimimisesta, kuin myös erilaisista projekteista yhteensä 20 vuoden ajalta. Vuodesta 2012 hän on toiminut päätoimisesti kouluttajana. Tarjan käytännönläheiset koulutukset auttavat oivaltamaan, minkälaiset asiat vaikuttavat yrityksen tuottavuuteen, tehokkuuteen ja kannattavuuteen. Kannustava johtaminen, sujuvat systeemit, Lean-ajattelu sekä koko toimitusketjun hallinta ovat koulutusten keskeisiä teemoja.

Toivo Koski

Toimitusjohtaja, yrittäjä, KTT, DI
Toivo on palkittu talouskouluttaja, jolla on yli 20 vuoden kokemus liiketoiminnan suunnittelusta, sisäisestä ja ulkoisesta laskentatoimesta, rahoituksesta ja pääomasijoitustoiminnasta asiakkainaan pörssi- ja pk-yrityksiä. Toivo on toiminut useiden yritysten hallituksen jäsenenä, pääomasijoitusrahaston sijoitusjohtajana sekä Helsingin Kauppakorkeakoulun Yrittäjyyden maisteriohjelman johtajana. Hän kouluttaa mm. Kauppakamarin Business Controller-, Toimitusjohtaja- ja Hyvä hallitusjäsen- kursseilla, Aalto yliopiston, Tampereen kesäyliopiston ja Jyväskylän yliopiston täydennyskoulutus ja MBA-kursseilla.

Antti Bang

Yksityispankkiiri, yrittäjä, B. Eng
Antti on toiminut 15 vuoden aikana monissa myynnin ja johtamisen eri tehtävissä. Myyntikentältä haettu kokemus ja ymmärrys myynnistä on johdattanut vaativiin liiketoiminta-alueiden johtoon ja myyntitiimien vetämiseen. Taustalta löytyy niin pörssi- kuin perheyrityksiä. Viimeiset viisi vuotta on kulunut yrittäjänä sijoitustuotteiden parissa.
Niina Palmunen

Niina Palmunen

Yrittäjä, tradenomi (YAMK), yhteisöpedagogi (AMK), opettaja, yritysneuvoja

Niina on yrityksen perustamisen ja kehittämisen vahva osaaja, joka on reilun 10 vuoden yrittäjäuransa aikana kouluttanut jo tuhansia yrityksen perustamista suunnittelevie ja muutaman vuoden toimineita yrittäjiä. Lähes kaikki toimialat ovat Niinalle tuttuja. Vahvuuksia ovat tuotteistaminen, asiakasvalinta ja liiketoimintamallin hiominen kannattavaksi liiketoiminnaksi.

Juho Liljeroos

Toimitusjohtaja, yrittäjä, DI tietojohtaminen, Desing Management ja palvelumuotoilu

Juho on myynnin ja palvelumuotoilun asiantuntija ja kokemusmies, joka on kouluttanut palvelumuotoilua niin oppilaitoksissa, järjestöissä kuin yksittäisissä yrityksissä. Juhon opeilla pääset tuotteistamaan ja hiomaan paitsi oman yrityksesi prosesseja, myös ymmärtämään potentiaalisten asiakasyritysten liiketoimintaa.

Leena Lemola

YRITTÄJÄ, VTM, OPETTAJAN PEDAGOGINEN PÄTEVYYS
Leenalla on yli 20 vuoden kokemus kouluttajan, konsultin ja johdon tehtävistä. Työkokemusta on kertynyt koulutussektorin lisäksi meri- ja paperiteollisuudesta, käännös- ja lokalisointialalta, rahoitussektorilta ja HR-konsultoinnista. Leenan osaamisaloja ovat mm. yritystoiminnan aloittamiseen, pk-yritysten liiketoiminnan kehittämiseen, asiakaslähtöisten palvelujen parantamiseen, tuotekehitykseen sekä strategiatyöskentelyyn ja henkilöstö- ja osaamisen johtamiseen liittyvät aiheet. Käytännönläheisessä, oivalluttavassa sparrauksessa ja kouluttamisessa Leena hyödyntää mm. palvelumuotoilun metodeja.

Taina Norha

Toimitusjohtaja, yrittäjä, KTM
Taina Norha on pitkän työuran kokenut kouluttaja. Hänen työkokemuksensa on sekä kansainvälisistä suuryrityksistä lähes parin vuosikymmenen ajalta (Nokia, IBM) kuin pk-yrityksistäkin. Taina kouluttaa johtamiskoulutuksia, markkinointia ja viestintää, sekä konsultoi ja kouluttaa pk-yrityksiä käytännönläheiseen digimarkkinointiin. Tainan erinomaista palautetta saaneisssa koulutuksissa tarjoillaan uusia näkökulmia myös jo tuttuihin aihepiireihin.

Petri Heiskanen

Yrittäjä, yrityskonsultti
Petri Heiskanen yhdistää koulutuksen sisällössä laadun, tuottavuuden ja markkinoinnin tehokkaaksi kokonaisuudeksi. Sisällössä sovelletaan konkreettisia toimintamalleja, joiden avulla yritys voi parantaa merkittävällä tavalla kilpailukykyä ja tuottavuutta sekä helpottaa työtä ja johtamista. Petrin kokemustausta asiantuntijayrittäjänä yli 20 vuoden ajalta kattaa laadun, tuottavuuden ja markkinoinnin kehitystyötä sadoissa yrityksissä.
Vieritä ylös