Yrittäjäkurssit aloittavalle yrittäjälle

Yrittäjän ammattitutkinto verkossa ja yrittäjäkoulutus on tarkoitettu sinulle, joka pohdit yrittäjäksi ryhtymistä. Koulutuksen tavoitteena on auttaa yritystoimintaa harkitsevia suunnittelemaan ja toteuttamaan kannattavaa liiketoimintaa. Koulutuksessa suunnitellaan oma yritys perustamisvalmiiksi saakka. Mukaan pääset non stop-periaatteella ympäri vuoden. Yrittäjäkoulutus toteutuu kokonaan verkossa. Verkkotapaamisten kesto on á 2h ja tapaamisia on maks. 2 kertaa kuukaudessa, jolloin yrittäjäkurssit  sopivat mainiosti työssäkäyville. Yrittäjäkurssit sisältävät henkilökohtaista liiketoiminnan ohjausta. Koulutus alkaa neljän kuukauden mittaisella Yritystoiminnan suunnittelu-jaksolla, jossa käydään läpi kaikki yrittäjyyden perusasiat. Tämän jälkeen koulutus jatkuu valitsemallasi valinnaisella tutkinnon osalla, jossa voit syventää osaamistasi haluamaltasi liiketoiminnan osa-alueelta.  Koulutuksen kokonaiskesto on maksimissaan yksi vuosi, mutta nopeampikin valmistuminen on mahdollista. 

Kenelle?

Tämä koulutus on yritystoimintaa suunnitteleville.

Yrittäjäkoulutus sisältää

Yritystoimintaa pohtivat ja suunnittelevat saavat apua näihin asioihin:

• oman osaamisen tuotteistaminen liikeideaksi
• asiakaskohderyhmän määrittäminen
• markkinointi ja myynti
• hinnoittelu
• yritysmuodon valinta
• verotus ja arvonlisäverotus
• rahoitus ja kannattavuus
• yrittäjän velvoitteet
• yrittäjän sosiaaliturva
• verkostojen luominen
• yrityksen perustaminen
• starttirahan hakeminen

Aloittavan yrittäjän ammattitutkinto ja yrittäjäkurssit alkavaille yrittäjille.

Yrittäjä kurssi: saat todistuksen yrittäjän ammattitutkinnosta

Koulutuksessa laaditaan liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat, jotka käyvät starttirahahakemuksen ja muiden rahoitushakemusten liitteiksi.

Tutkintoon sisältyy kaksi pakollista tutkinnon osaa: Yritystoiminnan suunnittelu ja yritystoiminnan käynnistäminen. Lisäksi valitaan yksi näistä tutkinnon osista: tuotteistaminen, myynti ja markkinointi, taloushallinto, sähköinen liiketoiminta tai henkilöstöhallinto.

Yritystoiminnan suunnittelun linjalle osallistuminen ei edellytä aiempaa osaamista yrittäjyydestä. Yrittäjä kurssi sopii sinulle, mikäli olet kiinnostunut yrittäjyydestä tai olet ostamassa toimivaa yritystä. Yritysideasi voi olla kokopäiväinen tai sivutoiminen.

Käytössä on nykyaikainen verkko-oppimisympäristö, johon saat tunnukset. Verkkotapaamisiin eli webinaareihin voit osallistua myös älypuhelimella tai tabletilla, jolloin osallistuminen ei ole tiettyyn paikkaan sidottua. Verkkokoulutukseemme osallistuminen ei edellytä erityisiä tietoteknisiä taitoja. Koulutusta ei suoriteta vain itsenäisesti opiskelemalla, vaan sinulla on oma valmentaja, joka on kokenut kouluttaja ja aina yrittäjä itsekin.

Yrittäjäkurssi hinta

Koulutuksen aikana suoritetaan yrittäjän ammattitutkinto. Tutkinto toteutetaan yhteistyössä Novida ammattiopiston kanssa. Monilla alueilla Suomessa starttirahan saamisen kriteerinä on suoritettu yrittäjä kurssi tai yrittäjä koulutus. Tästä verkkokoulutuksesta saat todistuksen yrittäjän ammattitutkinnon suorittamisesta. Koulutus on valtion tukemaa, opiskelijan omavastuu on 390€. Opiskelijaksi hyväksymisen jälkeen erääntyy koulutuksen omavastuuhinnasta maksettavaksi 30%. Tätä osuutta ei palauteta, mikäli  keskeytät koulutuksen. Loppuosa omavastuuhinnasta laskutetaan koulutuksen alkuvaiheessa. HUOM! Koska koulutus on valtion rahoittamaa, osallistuja ei voi suorittaa toista tutkintoon johtavaa koulutusta samanaikaisesti. Tutkinnon suorittamisen jälkeen on mahdollista hakea Työllisyysrahasto ammattitutkintostipendiä.

Ilmoittautuminen Koulutukseen on jatkuva haku. Pääset mukaan ilmoittautumiskuukautta seuraavan kuukauden alussa. Ilmoittautuminen tapahtuu Novida ammattiopistoon tämän linkin kautta. Valitse listasta yrittäjän ammattitutkinto – tuottoa ja tehoa, verkko-opintoina!

Ilmoittautumisen jälkeen sinuun ollaan yhteydessä mahdollisimman pian ja pääset aloittamaan yrittäjyysopinnot nopealla aikataululla.

Kesäkuun aloitus: Aloituswebinaari on 10.6.2019 klo 18-20.
Elokuun aloitus: Aloituswebinaari on 13.8.2019 klo 9-11.
Lokakuun aloitus: Aloituswebinaari on 1.10.2019 klo 18-20.
Joulukuun aloitus: Aloituswebinaari on 10.12.2019 klo 13-15.

Lisätiedot:

Sanna Olshin

puh: 044 5005255

sähköposti: sanna.olshin(at)starttivalmennus.fi

Kouluttajaesittely

Niina Palmunen

Niina Palmunen

Yrittäjä, tradenomi (YAMK), yhteisöpedagogi (AMK), ammatillinen opettaja, yritysneuvoja

Niina on yrityksen perustamisen ja kehittämisen vahva osaaja, joka on reilun 10 vuoden yrittäjäuransa aikana kouluttanut jo tuhansia yrityksen perustamista suunnittelevia tai muutaman vuoden toimineita yrittäjiä. Lähes kaikki toimialat ovat Niinalle tuttuja. Vahvuuksia ovat asiakasvalinta, markkinointi, tuotteistus, yrityskuva ja liiketoimintamallin hiominen kannattavaksi liiketoiminnaksi. Niina tuntee yritysmuodot ja perustamisen vaiheet ja osaa myös ohjata jo toimivia yrityksiä yhä paremmiksi toimijoiksi tai vaikkapa kohti kasvua.

Anne-Maarit Sepling

Anne-Maarit Sepling

Yrittäjä, EM, JET, ammatillinen opettaja

Anne-Maarit on liiketoiminnan moniosaaja, jolle on 20 vuoden työhistorian aikana kertynyt kokemusta niin mikroyrityksistä kuin miljardien pörssiyhtiöistä. Yrittäjänä Anne-Maarit auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä liiketoiminnan käynnistämisessä, erityyppisissä haasteissa ja toiminnan kehittämisessä. Vahvuuksia ovat erityisesti markkinointi, myynti sekä tuotteistaminen. Koulutukset ovat käytännönläheisiä ja saat niistä konkreettisia vinkkejä ja apua yritystoimintasi suunnitteluun ja kehittämiseen.