Yrittäjäkurssit aloittavalle yrittäjälle

Kenelle?

Yrittäjän ammattitutkinto verkossa on yrittäjäkoulutus sinulle, joka pohdit yrittäjäksi ryhtymistä. Koulutuksen tavoitteena on auttaa yritystoimintaa harkitsevia suunnittelemaan ja toteuttamaan kannattavaa liiketoimintaa.

Koulutuksessa laaditaan liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat, jotka käyvät starttirahahakemuksen ja muiden rahoitushakemusten liitteiksi.

Yritystoiminnan suunnittelun linjalle osallistuminen ei edellytä aiempaa osaamista yrittäjyydestä. Yrittäjän ammattitutkinto sopii sinulle, mikäli olet kiinnostunut perustamaan yrityksen, toimit kevytyrittäjänä tai olet ostamassa toimivaa yritystä. Yritysideasi voi olla kokopäiväinen tai sivutoiminen. Yritystä ei ole pakko perustaa, vaan se suunnitellaan perustamisvalmiiksi.

Samanaikaisesti ei voi suorittaa toista ammatillista tutkintoa (perus- ammatti- ja erikoisammattitutkinnot). Korkea-asteen koulutusta ja muita täydennyskoulutuksia voi opiskella samanaikaisesti.  

Milloin?

Mukaan pääset non stop-periaatteella ympäri vuoden: uusi ryhmä alkaa joka toinen kuukausi. Joka toinen koulutus on iltaisin.

Koulutus alkaa Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen -jaksolla (kesto 4kk), jossa käydään läpi kaikki yrittäjyyden perusasiat. Tämän jälkeen koulutus jatkuu valitsemallasi valinnaisella tutkinnon osalla (kesto 2kk), jossa voit syventää osaamistasi haluamaltasi liiketoiminnan osa-alueelta.  Voit osallistua halutessasi kaikkiin valinnaisiin tutkinnon osiin.

Koulutuksen kokonaiskesto on 6-12 kk riippuen valitsemiesi valinnaisten lukumäärästä.

Joulukuun aloitus (päivätoteutus):
Aloituswebinaari on ti 10.12.2019 klo 13-15.
Webinaarit ovat kaksi kertaa kuukaudessa tiistaisin klo 13-15.
Kouluttaja: Sanna Olshin

Helmikuun aloitus (iltatoteutus):
Aloituswebinaari on to 5.2.2020 klo 18-20.
Webinaarit ovat kaksi kertaa kuukaudessa torstaisin klo 18-20.
Kouluttaja: Sanna Olshin

Huhtikuun aloitus (päivätoteutus):
Aloituswebinaari on ke 1.4.2020 klo 9-11.
Webinaarit ovat kaksi kertaa kuukaudessa keskiviikkoisin klo 9-11.
Kouluttaja: Leena Lemola

Koulutus sisältävää henkilökohtaista liiketoiminnan ohjausta. Ohjausten ajankohdat sovitaan erikseen.

Miten?

Yrittäjäkoulutus toteutuu 100% verkossa. Verkkotapaamisten eli webinaarien kesto on á 2h ja tapaamisia on maks. 2 kertaa kuukaudessa, jolloin yrittäjäkoulutus sopii mainiosti myös työssäkäyville.

Käytössä on nykyaikainen verkko-oppimisympäristö, johon saat tunnukset. Käytössäsi on myös mobiilisovellus. Verkkotapaamisiin eli webinaareihin voit osallistua myös älypuhelimella tai tabletilla, jolloin osallistuminen ei ole tiettyyn paikkaan sidottua. Verkkokoulutukseemme osallistuminen ei edellytä erityisiä tietoteknisiä taitoja.

Osallistujilla on oltava käytössään internetyhteys ja tietokone/tabletti/älypuhelin, jossa mikrofoni  ja kuulokkeet/kaiutin (ja kamera).

Kenelle?

Tämä koulutus on sopii yritystoimintaa suunnitteleville, joilla on mielessään alustava liikeidea.

 

Liikeidea voi olla kokopäiväinen tai sivutoiminen. Kyseessä voi olla myös yritystoiminnan osto.  

 

Koulutus sopii myös sinulle, joka olet jo toiminut kevytyrittäjänä ja haluat selvittää, voisiko oman y-tunnuksen rekisteröiminen olla ajankohtaista. 

Yrittäjäkoulutuksen sisältö:

Koulutus alkaa neljän kuukauden Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen-jaksolla, jossa on 8 kpl á 2h webinaareja. Seuraava aloitus on joulukuussa:

  1. webinaari: ti 10.12 klo 13-15 : Omat valmiudet, liikeidea, liiketoiminnan suunnittelu
  2. webinaari: ti 17.12 klo 13-15: Markkinat, kohderyhmät, kilpailutilanne
  3. webinaari: ti 7.1 klo 13-15: Tuotteet, hinnoittelu, oman osaamisen brändäys
  4. webinaari: ti 21.1 klo 13-15: Kustannustehokas markkinointi, myyntineuvottelu, verkostoituminen
  5. webinaari: ti 4.2 klo 13-15: Yritysmuodot, yrittäjän sosiaaliturva, verotus, arvonlisäverotus
  6. webinaari: ti 18.2 klo 13-15: Rahoitus, kannattavuus, myyntiennuste
  7. webinaari: ti 10.3 klo 13-15: Yrityksen perustamistoimet, kirjanpito
  8. webinaari: ti 24.3 klo 13-15: Kassanhallinta, vinkit jatkoon, kysymyksiä & vastauksia, päätös.

Lataa tästä aloitusjakson sisältö.

Aloitusjaksoon sisältyy 2 kpl henkilökohtaista liiketoiminnan ohjausta.

Aloitusjakson jälkeen opinnot jatkuvat valinnaisilla tutkinnon osilla (á 2kk):

Tutkinnossa arvioidaan yksi valinnainen, mutta voit halutessasi osallistua useampiinkin valinnaisiin.

Aloittavan yrittäjän ammattitutkinto ja yrittäjäkurssit alkavaille yrittäjille.

Saat todistuksen yrittäjän ammattitutkinnosta

Koulutuksen aikana suoritetaan yrittäjän ammattitutkinto. Tutkinto toteutetaan yhteistyössä Novida ammattiopiston kanssa. Tutkinto suoritetaan näyttöinä: koulutuksen aikana laatimasi liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat arvioidaan. Lue lisää tutkinnon arviointiperusteista Opetushallituksen Yrittäjän ammattitutkinnon tutkinnon perusteista.

Tutkintoon sisältyy kaksi pakollista tutkinnon osaa: Yritystoiminnan suunnittelu ja yritystoiminnan käynnistäminen. Lisäksi valitaan yksi näistä tutkinnon osista: tuotteistaminen, myynti ja markkinointi, taloushallinto, sähköinen liiketoiminta tai henkilöstöhallinto.

Koulutukseen ei sisälly kokeita tai opinnäytetyötä, vaan kaikki tehtävät liittyvät oman yritystoiminnan suunnitteluun.

Koulutusta ei suoriteta vain itsenäisesti opiskelemalla, vaan sinulla on oma valmentaja, joka on kokenut kouluttaja ja aina yrittäjä itsekin.

Monilla alueilla Suomessa starttirahan saamisen kriteerinä on suoritettu yrittäjäkurssi tai yrittäjäkoulutus. Tästä verkkokoulutuksesta saat todistuksen yrittäjän ammattitutkinnon suorittamisesta.

Hinta:

Koulutus on valtion tukemaa, opiskelijan omavastuu on 390€. Ensimmäinen erä (30% eli 117€) laskutetaan kun opinnot ovat alkaneet. Tätä osuutta ei palauteta, mikäli keskeytät koulutuksen. Loppuosa omavastuuhinnasta laskutetaan koulutuksen alkuvaiheessa. HUOM! Koska koulutus on valtion rahoittamaa, osallistuja ei voi suorittaa toista ammatilliseen tutkintoon johtavaa koulutusta samanaikaisesti.

Ammattitutkintostipendi

Tutkinnon suorittamisen jälkeen on mahdollista hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä.

Ilmoittautuminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Pääset mukaan jo seuraavaan aloitukseen. Ilmoittaudu alla olevan painikkeen kautta. Valitse listasta: yrittäjän ammattitutkinto verkossa non stop

Ilmoittautumisen jälkeen sinuun ollaan yhteydessä mahdollisimman pian ja pääset aloittamaan yrittäjyysopinnot nopealla aikataululla.

Lisätiedot

Kysy rohkeasti lisätietoja koulutuksen sisällöstä, tutkinnosta, verkko-opinnoista ja yrittäjyydestä!

Sanna Olshin

puh: 044 5005255

sähköposti: sanna.olshin(at)starttivalmennus.fi

Kouluttajaesittely

Niina Palmunen

Niina Palmunen

Yrittäjä, tradenomi (YAMK), yhteisöpedagogi (AMK), ammatillinen opettaja, yritysneuvoja

Niina on yrityksen perustamisen ja kehittämisen vahva osaaja, joka on reilun 10 vuoden yrittäjäuransa aikana kouluttanut jo tuhansia yrityksen perustamista suunnittelevia tai muutaman vuoden toimineita yrittäjiä. Lähes kaikki toimialat ovat Niinalle tuttuja. Vahvuuksia ovat asiakasvalinta, markkinointi, tuotteistus, yrityskuva ja liiketoimintamallin hiominen kannattavaksi liiketoiminnaksi. Niina tuntee yritysmuodot ja perustamisen vaiheet ja osaa myös ohjata jo toimivia yrityksiä yhä paremmiksi toimijoiksi tai vaikkapa kohti kasvua.

Leena Lemola

YRITTÄJÄ, VTM, AMMATILLINEN OPETTAJA
Leenalla on yli 20 vuoden kokemus kouluttajan, konsultin ja johdon tehtävistä. Työkokemusta on kertynyt koulutussektorin lisäksi meri- ja paperiteollisuudesta, käännös- ja lokalisointialalta, rahoitussektorilta ja HR-konsultoinnista. Leenan osaamisaloja ovat mm. yritystoiminnan aloittamiseen, pk-yritysten liiketoiminnan kehittämiseen, asiakaslähtöisten palvelujen parantamiseen, tuotekehitykseen sekä strategiatyöskentelyyn ja henkilöstö- ja osaamisen johtamiseen liittyvät aiheet. Käytännönläheisessä, oivalluttavassa sparrauksessa ja kouluttamisessa Leena hyödyntää mm. palvelumuotoilun metodeja.
Yrittäjä Sanna Olshin

Sanna Olshin

Yrittäjä, YTM, yritysneuvoja, ammatillinen opettaja

Sannalla on 17 vuoden ja 4000 yrittäjäasiakkaan kokemuksella rautainen ammattitaito yritysten perustamisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä. Sannalta saat kattavat opit kannattavaan liiketoimintaan. Omat innostuksen kohteet ovat erityisesti kannattavuuslaskenta ja asiakashankinta eli yritystoiminnan kulmakivet.