Yrittäjän ammattitutkinto 150 osp

Mitä?

Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Novida ammattiopisto järjestää yhdessä Starttivalmennus Oy:n kanssa yrittäjän ammattitutkintokoulutuksen verkkototeutuksena. Yrittäjän ammattitutkinnossa (150 osaamispistettä) on kaksi osaamisalaa:

Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen.  

Yritystoiminnan kehittäminen. 

Tutkintosi käsittää yhden pakollisen tutkinnon osan (osaamisalan mukaan joko Yritystoiminnan suunnittelu 90 osp tai Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen 90 osp) ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa (á 30 osp). Opetushallituksen tutkinnon perusteet löydät täältä

Kenelle?

Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen sopii sinulle, joka pohdit yrittäjäksi ryhtymistä. Aikaisempaa kokemusta yrittäjyydestä ei edellytetä.   Yritystoiminnan kehittäminen on tarkoitettu jo yrittäjänä toimiville. 

Laadimme sinulle Novidan vastuuopettajan kanssa HOKSin (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma), joka on apunasi suunnitellessasi opintojasi ja tutkintosi suorittamista sekä näyttöjä. Opintojesi laajuus, sisältö ja kesto määritellään HOKSin laatimisen yhteydessä. Mikäli omaat jo tutkintoon vaadittavan ammattitaidon voit suorittaa tutkinnon ilman koulutusta. 

Miten?

Yrittäjäkoulutus toteutuu 100% verkossa. Verkkotapaamisten eli webinaarien kesto on á 2h ja tapaamisia on 2 kertaa kuukaudessa, jolloin yrittäjäkoulutus sopii mainiosti myös työssäkäyville.

Käytössä on nykyaikainen verkko-oppimisympäristö, johon saat tunnukset. Käytössäsi on myös mobiilisovellus. Verkkotapaamisiin eli webinaareihin voit osallistua myös älypuhelimella tai tabletilla, jolloin osallistuminen ei ole tiettyyn paikkaan sidottua. Verkkokoulutukseemme osallistuminen ei edellytä erityisiä tietoteknisiä taitoja.

Sinulla on oltava käytössäsi internetyhteys ja tietokone/tabletti/älypuhelin, jossa mikrofoni  ja kuulokkeet/kaiutin ja mielellään  myös kamera. Liiketoimintasuunnitelman ja kannattavuuslaskelman laatimista varten saat opintojen ajaksi käyttöösi Office Onlinen (Word ja Excel).

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteet ovat auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan kannattavaa liiketoimintaa sekä suorittamaan yrittäjän ammattitutkinto. Koulutuksen aikana laadit mm. liiketoimintasuunnitelman ja kannattavuuslaskelmat. Niitä voit käyttää paitsi näyttödokumentteina, myös starttirahahakemuksen ja muiden rahoitushakemusten liitteinä. 

Milloin?

Mukaan voit hakeutua non stop-periaatteella ympäri vuoden: uusi ryhmä alkaa joka toinen kuukausi. Joka toinen koulutus on iltaisin.

Koulutus alkaa Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen -jaksolla (kesto 4kk), jossa käydään läpi kaikki yrittäjyyden perusasiat. Mikäli suoritat koko tutkinnon, koulutus jatkuu valitsemallasi valinnaisella tutkinnon osalla (kesto 2kk), jossa voit syventää osaamistasi haluamaltasi liiketoiminnan osa-alueelta.  

 

Helmikuussa 2021 alkava ryhmä (päivätoteutus):
Aloituswebinaari on ke 3.2.2021 klo 13-15. 
Webinaarit ovat kaksi kertaa kuukaudessa keskiviikkoisin klo 13-15.  
Kouluttaja: Niina Palmunen

Huhtikuussa 2021 alkava ryhmä (iltatoteutus):
Aloituswebinaari on to 8.4.2021 klo 18-20. 
Webinaarit ovat kaksi kertaa kuukaudessa torstaisin klo 18-20.
Kouluttaja: Leena Lemola. 

Kesäkuussa 2021 alkava ryhmä (päivätoteutus):
Aloituswebinaari on ma 7.6.2021 klo 13-15. 
Webinaarit ovat kaksi kertaa kuukaudessa maanantaisin klo 13-15.
Kouluttaja: Sanna Olshin. 

 

Koulutus sisältävää henkilökohtaista liiketoiminnan ohjausta. Ohjausten ajankohdat sovitaan erikseen.

Kenelle?

Tämä koulutus on sopii yritystoimintaa suunnitteleville, joilla on mielessään alustava liikeidea.

Liikeidea voi olla kokopäiväinen tai sivutoiminen. Kyseessä voi olla myös yritystoiminnan osto.  

Koulutus sopii myös sinulle, joka olet jo toiminut kevytyrittäjänä ja haluat selvittää, voisiko oman y-tunnuksen rekisteröiminen olla ajankohtaista.

Yrittäjäkoulutuksen sisältö:

Koulutus alkaa neljän kuukauden Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen-jaksolla, jossa on 8 kpl á 2h webinaareja. Seuraava aloitus on helmikuussa 2021. 

Kouluttaja Niina Palmunen:

  1. webinaari: ke 3.2.2021 klo 13-15: Omat valmiudet, liikeidea, liiketoiminnan suunnittelu
  2. webinaari: ke 10.2.2021 klo 13-15: Markkinat, kohderyhmät, kilpailutilanne
  3. webinaari: ke 10.3.2021 klo 13-15: Tuotteet, hinnoittelu, oman osaamisen brändäys
  4. webinaari: ke 17.3.2021 klo 13-15: Kustannustehokas markkinointi, myyntineuvottelu, verkostoituminen
  5. webinaari: ke 7.4.2021 klo 13-15: Yritysmuodot, yrittäjän sosiaaliturva, verotus, arvonlisäverotus
  6. webinaari: ke 21.4.2021 klo 13-15: Rahoitus, kannattavuus, myyntiennuste
  7. webinaari: ke 5.5.2021 klo 13-15: Yrityksen perustamistoimet, kirjanpito
  8. webinaari: ke 19.5.2021 klo 13-15: Kassanhallinta, vinkit jatkoon, kysymyksiä & vastauksia, päätös.

Lataa tästä aloitusjakson sisältö.

Aloitusjaksoon sisältyy 2 kpl henkilökohtaista liiketoiminnan ohjausta.

Aloitusjakson jälkeen opinnot jatkuvat valinnaisilla tutkinnon osilla (á 2kk):

yritystoimintaa suunnitteleville yrittäjäkoulutus verkossa

Tutkinnon suorittaminen

Voit suorittaa koko tutkinnon tai osatutkinnon. Tutkinto suoritetaan näyttöinä: koulutuksen aikana laatimasi liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat toimivat näytössä käytettävinä aineistoina. Näiden lisäksi voit hyödyntää muitakin laatimiasi aineistoja. Näytössä osaamista voi osoittaa myös  käytännön työtehtävillä. Arviointiasteikko on hyväksytty-hylätty. Arvioijina toimivat OPE eli opettaja-arvioija ja TE eli työelämän edustaja-arvioija. TE-arvioija on kokenut yritystoiminnan ammattilainen. 

Suorittaessasi koko tutkinnon, arvioidaan näytössä yksi pakollinen tutkinnon osa (90 osp). Sen lisäksi valinnaisina osina valittavinasi ovat joko yritystoiminnan käynnistäminen tai (30 osp) tai franchisingyrittäjyys (30 osp) Muita valinnaisia tutkinnon osia (kukin 30 osp) ovat: tuotteistaminen, myynti ja markkinointi, taloushallinto, sähköinen liiketoiminta, henkilöstöhallinto, ulkomaankauppa tai tuotannon hallinta.

Jos olet suorittanut aiemmin perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon, voimme tunnustaa osaamisesi. Tällöin tutkintoosi voidaan sisällyttää osa aikaisemmasta tutkinnostasi (laajuus vähintään 30 osp). Halutessasi voit suorittaa myös osatutkinnon. 

Koko koulutuksen ajan apunasi ovat pedagogisesti pätevät, kokeneet kouluttajat, jotka ovat yrittäjä itsekin.

Hinta

Koulutus on valtion tukemaa, opiskelijan omavastuu on 390€. Novida laskuttaa ensimmäisen erän (30% eli 117€) kun opinnot ovat alkaneet. Tätä osuutta ei palauteta, mikäli keskeytät koulutuksen. Loppuosa laskutetaan 2kk:n kuluessa koulutuksen alkamisesta. 

Hyvä tietää

Monilla alueilla Suomessa starttirahan saamisen kriteerinä on suoritettu yrittäjäkurssi tai yrittäjäkoulutus. Tästä verkkokoulutuksesta saat todistuksen yrittäjän ammattitutkinnon tai osatutkinnon suorittamisesta. 

Ammattitutkintostipendi

Tutkinnon suorittamisen jälkeen on mahdollista hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen Novidan verkkosivujen kautta https://www.novida.fi/  > valitse yläpalkista “Wilma” > Sähköinen ilmoittautuminen, tutkintotavoitteinen koulutus,  jatkuva haku > Yrittäjän ammattitutkinto verkko-opintoina.  

Ilmoittautumisen jälkeen sinuun ollaan yhteydessä mahdollisimman pian.

Tutkinnon ja koulutuksenjärjestäjä on Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Novida ammattiopisto ja lukio, joka tekee opiskelijavalinnat, henkilökohtaistamisen (HOKS), vastaa osaamisen osoittamisesta eli näytöistä ja niiden arvioinneista, arvioijien valinnasta ja perehdyttämisestä, mahdollisesta arvioinnin tarkistamisesta ja arvioinnin oikaisusta ja todistusten antamisesta. 

Lisätiedot

Kysy lisätietoja koulutuksen sisällöstä,  verkko-opinnoista ja yrittäjyydestä:

Sanna Olshin

puh: 044 5005255

sähköposti: sanna.olshin(at)starttivalmennus.fi

Kysy lisätietoja koulutuksenjärjestäjältä (tutkintoon, näyttöihin, arviointiin yms. liittyvät asiat):

Kari Mäenpää

puh: 050 376 1063

sähköposti: kari.maenpaa(at)novida.fi

Johanna Beilinson 

puh: 040 627 7010

sähköposti: johanna.beilinson(at)novida.fi

Kouluttajaesittely

Niina Palmunen

Niina Palmunen

Yrittäjä, tradenomi (YAMK), yhteisöpedagogi (AMK), ammatillinen opettaja, yritysneuvoja

Niina on yrityksen perustamisen ja kehittämisen vahva osaaja, joka on reilun 10 vuoden yrittäjäuransa aikana kouluttanut jo tuhansia yrityksen perustamista suunnittelevia tai muutaman vuoden toimineita yrittäjiä. Lähes kaikki toimialat ovat Niinalle tuttuja. Vahvuuksia ovat asiakasvalinta, markkinointi, tuotteistus, yrityskuva ja liiketoimintamallin hiominen kannattavaksi liiketoiminnaksi. Niina tuntee yritysmuodot ja perustamisen vaiheet ja osaa myös ohjata jo toimivia yrityksiä yhä paremmiksi toimijoiksi tai vaikkapa kohti kasvua.

Leena Lemola

YRITTÄJÄ, VTM, OPETTAJAN PEDAGOGINEN PÄTEVYYS
Leenalla on yli 20 vuoden kokemus kouluttajan, konsultin ja johdon tehtävistä. Työkokemusta on kertynyt koulutussektorin lisäksi meri- ja paperiteollisuudesta, käännös- ja lokalisointialalta, rahoitussektorilta ja HR-konsultoinnista. Leenan osaamisaloja ovat mm. yritystoiminnan aloittamiseen, pk-yritysten liiketoiminnan kehittämiseen, asiakaslähtöisten palvelujen parantamiseen, tuotekehitykseen sekä strategiatyöskentelyyn ja henkilöstö- ja osaamisen johtamiseen liittyvät aiheet. Käytännönläheisessä, oivalluttavassa sparrauksessa ja kouluttamisessa Leena hyödyntää mm. palvelumuotoilun metodeja.
Yrittäjä Sanna Olshin

Sanna Olshin

Yrittäjä, YTM, yritysneuvoja, ammatillinen opettaja

Sannalla on lähes 20 vuoden ja 4000 yrittäjäasiakkaan kokemuksella rautainen ammattitaito yritysten perustamisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä. Sannalta saat kattavat opit kannattavaan liiketoimintaan. Omat innostuksen kohteet ovat erityisesti kannattavuuslaskenta ja asiakashankinta eli yritystoiminnan kulmakivet.

Vieritä ylös