Yrittäjän ammattitutkinto verkossa

Kenelle?

Yrittäjän ammattitutkinto verkossa on tarkoitettu sinulle, joka toimit jo yrittäjänä ja haluat kehittää liiketoimintaasi. Yrittäjän ammattitutkinnon  tavoitteena on auttaa yrittäjiä  suunnittelemaan ja toteuttamaan kannattavaa liiketoimintaa. Koulutuksen hyödyt:

 • opit tunnistamaan yritystoimintasi kehittämiskohteet 
 • opit seuraamaan yrityksesi taloutta,  saat keinoja kassanhallintaan ja opit laatimaan kannattavuuslaskelmat, jotka käyvät myös rahoitushakemusten liitteiksi
 • opit parantamaan yrityksen näkyvyyttä ja toteuttamaan kustannustehokasta markkinointia
 • saat lisätietoja erilaisista tavoista hankkia työvoimaa
 • saat monenlaisia oppeja yritystoiminnan kasvattamiseen ja kehittämiseen
 • opit laatimaan yrityksellesi kehittämissuunnitelman

Kenelle?

Koulutus soveltuu erityisesti 1-3 vuotta toimineille yrittäjille, jotka haluavat viedä yritystoimintaansa eteenpäin kasvattamalla tai kehittämällä liiketoimintaa. Koulutus sopii mainiosti myös sivutoimisuudesta päätoimisuuteen siirtyville, sekä kaikille (myös pidempään toimineille) yrittäjille, jotka kaipaavat uutta buustia yritystoimintaansa. 

Koulutukseen voivat osallistua yksinyrittäjät, tiimiyrittäjät/useamman osakkaan tai yhtiömiehen yrittäjät ja työllistävät yrittäjät. 

Miten?

Koulutus toteutuu 100% verkko-opintoina. Verkkotapaamisten eli webinaarien kesto on á 2h ja tapaamisia on 2 kertaa kuukaudessa, jolloin koulutus sopii mainiosti kokopäiväisille yrittäjille.

Yrittäjän ammattitutkinto verkossa -koulutuksen kesto on 6-12 kk riippuen valitsemiesi valinnaisten tutkinnon osien lukumäärästä.

Käytössä on nykyaikainen verkko-oppimisympäristö, johon saat tunnukset. Saat käyttöösi myös mobiilisovelluksen. Webinaareihin voit osallistua myös älypuhelimella, jolloin osallistuminen ei ole tiettyyn paikkaan sidottua. Webinaareissa ovat paikalla kouluttaja ja muut yrittäjät. Webinaareissa myös keskustellaan eli ne eivät ole vain itsenäisesti katseltavia videoita. Näin saat parhaat mahdolliset opit yritystoiminnan kehittämiseen.

Verkkokoulutukseen osallistuminen ei edellytä erityisiä tietoteknisiä taitoja, mutta tietokone/älylaite (mikrofoni ja kuulokkeet/kaiuttimet), sekä internetyhteys on oltava. Koulutusta ei suoriteta vain itsenäisesti opiskelemalla, vaan sinulla on oma kouluttaja, joka on kokenut kouluttaja ja aina yrittäjä itsekin. Katso kouluttajaesittely tästä.

Milloin?

Koulutus alkaa neljän kuukauden mittaisella “Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen”-jaksolla, jossa on 8 kpl á 2h webinaareja. Seuraava aloitus on helmikuussa 2020:

 1. webinaari: ti 4.2 klo 9-11: Nykyhetken analysointi, kehittämissuunnitelman sisältö
 2. webinaari: ti 18.2 klo 9-11: Yritystoiminnan tavoitteet, yritystoiminnan kehityskohteet, toimialan kehitysnäkymät
 3. webinaari: ti 10.3 klo 9-11: Itsensä johtaminen, yrittäjän jaksaminen, ajankäytön hallinta, sosiaaliturva
 4. webinaari: ti 24.3 klo 9-11: Asiakasanalyysi, asiakkuuksien hoitaminen, asiakaspolku
 5. webinaari: ti 7.4 klo 9-11: Tuotteet ja palvelut, elinkaariajattelu, palvelumuotoilu, tarjoukset ja sopimukset
 6. webinaari: ti 21.4 klo 9-11: Yrityksen kannattavuuteen vaikuttavat tekijät, kannattavuuden seuranta maksuvalmius ja kassanhallinta, asiakaskannattavuus ja hinnoittelu
 7. webinaari: ti 5.5 klo 9-11: Yritystoiminnan kasvu, yritysmuodon vaihtaminen, tulojen nostaminen omasta yrityksestä, verosuunnittelu, rahoitus- ja investoinnit
 8. webinaari: ti 19.5 klo 9-11: Esimiestyö, yrittäjän työnkuvan muuttuminen, henkilöstöresurssit ja alihankinta, strateginen ajattelu, verkostoituminen

Lataa  tästä  aloitusjakson sisältö.

Aloitusjaksoon sisältyy henkilökohtainen liiketoiminnan ohjaustapaaminen (verkkotapaamisena).

Aloitusjakson jälkeen opinnot jatkuvat valinnaisilla tutkinnon osilla (á 2kk):

Tutkinnossa arvioidaan kaksi valinnaista, mutta voit halutessasi osallistua useampiinkin valinnaisiin.

Koulutukseen ei sisälly erillisiä kotitehtäviä, kokeita tai opinnäytetyötä, vaan itsenäinen työskentely on oman yritystoiminnan kehittämistä. Tutkinto muodostuu näyttöinä. Näyttöaineistot ovat oman yritystoiminnan kehittämisestä kertyneet dokumentit, joista tärkeimmät ovat kehittämisuunnitelma  ja laskelmat. Saat ohjausta näiden työstämiseen.

Saat todistuksen yrittäjän ammattitutkinnosta

Tästä verkkokoulutuksesta saat todistuksen yrittäjän ammattitutkinnon suorittamisesta. Tutkinto toteutetaan yhteistyössä Novida ammattiopiston kanssa. Tutkinto suoritetaan näyttöinä: koulutuksen aikana laatimasi kehittämissuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat arvioidaan. Lue lisää tutkinnon arviointiperusteista Opetushallituksen Yrittäjän ammattitutkinnon  tutkinnon perusteista.

Hinta:

Koulutus on valtion tukemaa, opiskelijan omavastuu on 390€. Ensimmäinen erä (30% eli 117€) laskutetaan kun opinnot ovat alkaneet. Tätä osuutta ei palauteta, mikäli keskeytät koulutuksen. Loppuosa omavastuuhinnasta laskutetaan koulutuksen alkuvaiheessa. HUOM! Koska koulutus on valtion rahoittamaa, osallistuja ei voi suorittaa toista ammatilliseen tutkintoon johtavaa koulutusta samanaikaisesti.

Kokopäiväiset, yelin alaiset yrittäjät voivat myös tiedustella oman alueensa oppisopimustoimistosta yrittäjälle maksutonta oppisopimusta.

Ammattitutkintostipendi

Tutkinnon suorittamisen jälkeen on mahdollista hakea Työllisyysrahaston  ammattitutkintostipendiä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu alla olevan painikkeen kautta 28.1.2020 mennessä. Valitse listasta: yrittäjän ammattitutkinto verkossa non stop. Kirjoita myös yrityksen nimi.

Ilmoittautumisen jälkeen sinuun ollaan yhteydessä mahdollisimman pian ja pääset aloittamaan yrittäjyysopinnot helmikuun ryhmässä.

Lisätiedot koulutuksen sisällöstä:

Sanna Olshin

puh: 044 5005255

sähköposti: sanna.olshin@starttivalmennus.fi

Lisätiedot tutkinnosta: 

Kari Mäenpää

puh: 050 376 1063

sähköposti: kari.maenpaa@novida.fi

Tervetuloa mukaan!

Jos haluat lisätietoja kurssista, lähetä viesti suoraan kouluttajalle.

Koulutusta yrittäjille, alkaville yrittäjille ja yritystoimintaa suunnitteleville

Starttivalmennus Oy
Sanna Olshin
info(at)starttivalmennus.fi
044 500 5255

Kouluttajaesittely

Niina Palmunen

Niina Palmunen

Yrittäjä, tradenomi (YAMK), yhteisöpedagogi (AMK), ammatillinen opettaja, yritysneuvoja

Niina on yrityksen perustamisen ja kehittämisen vahva osaaja, joka on reilun 10 vuoden yrittäjäuransa aikana kouluttanut jo tuhansia yrityksen perustamista suunnittelevia tai muutaman vuoden toimineita yrittäjiä. Lähes kaikki toimialat ovat Niinalle tuttuja. Vahvuuksia ovat asiakasvalinta, markkinointi, tuotteistus, yrityskuva ja liiketoimintamallin hiominen kannattavaksi liiketoiminnaksi. Niina tuntee yritysmuodot ja perustamisen vaiheet ja osaa myös ohjata jo toimivia yrityksiä yhä paremmiksi toimijoiksi tai vaikkapa kohti kasvua.

Yrittäjä Sanna Olshin

Sanna Olshin

Yrittäjä, YTM, yritysneuvoja, ammatillinen opettaja

Sannalla on 17 vuoden ja 4000 yrittäjäasiakkaan kokemuksella rautainen ammattitaito yritysten perustamisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä. Sannalta saat kattavat opit kannattavaan liiketoimintaan. Omat innostuksen kohteet ovat erityisesti kannattavuuslaskenta ja asiakashankinta eli yritystoiminnan kulmakivet.

Vieritä ylös